15 June 2023
Watermelon Granita
Watermelon Granita
Ingredients:
- 6 cups cubed watermelon
- 3 medium limes, zested and juiced
- 1/3 cup granulated sugar
- Basil leaves, for garnish, optional
Instructions:
- Gather the ingredients.Combine the watermelon, lime juice, and sugar in a blender. Blend on a high setting until completely pureed.
- Place a fine mesh sieve over a large bowl. Pour the puree through the sieve. You might need to do this in batches so it doesn’t overflow. Push the puree through the sieve using the back of a large spoon. Discard the pulp.
- Pour the watermelon juice into a casserole dish and place it in a freezer. Cover and freeze for at least 4 hours or until solid.
- Use a fork to scrape the granita into fine crystals.
- Serve the granita in little bowls with lime zest or basil leaves for garnish, if desired.
Note: If the watermelon is sweet already, you may not need to add as much sugar. Just taste the watermelon before you start and adjust the sugar accordingly.
Semangka Granita
Bahan-bahan:
- 6 cangkir semangka potong dadu
- 3 jeruk nipis sedang, diparut dan dijus
- 1/3 cangkir gula pasir
- Daun kemangi, untuk hiasan, opsional
Instruksi:
- Blender semangka, air jeruk nipis, dan gula.
- Tempatkan saringan jaring halus di atas mangkuk besar. Tuang dan saring jus semangka dan buang ampasnya.
- Tuang jus semangka ke dalam wadah dan letakkan di dalam freezer. Tutup dan bekukan setidaknya selama 4 jam atau sampai padat.
- Gunakan garpu untuk mengikisnya menjadi kristal halus.
- Sajikan granita dalam mangkuk kecil dengan kulit jeruk nipis atau daun kemangi sebagai hiasan, jika diinginkan.
Catatan: Jika semangka sudah manis, Anda mungkin tidak perlu menambahkan gula terlalu banyak. Cicipi semangka sebelum Anda mulai dan sesuaikan gulanya.