15 June 2023

Watermelon Granita

Watermelon Granita

Ingredients:

  • 6 cups cubed watermelon
  • 3 medium limes, zested and juiced
  • 1/3 cup granulated sugar
  • Basil leaves, for garnish, optional

Instructions:

  • Gather the ingredients.Combine the watermelon, lime juice, and sugar in a blender. Blend on a high setting until completely pureed.
  • Place a fine mesh sieve over a large bowl. Pour the puree through the sieve. You might need to do this in batches so it doesn’t overflow. Push the puree through the sieve using the back of a large spoon. Discard the pulp.
  • Pour the watermelon juice into a casserole dish and place it in a freezer. Cover and freeze for at least 4 hours or until solid.
  • Use a fork to scrape the granita into fine crystals.
  • Serve the granita in little bowls with lime zest or basil leaves for garnish, if desired.

Note: If the watermelon is sweet already, you may not need to add as much sugar. Just taste the watermelon before you start and adjust the sugar accordingly.

 


 

Semangka Granita

Bahan-bahan:

  • 6 cangkir semangka potong dadu
  • 3 jeruk nipis sedang, diparut dan dijus
  • 1/3 cangkir gula pasir
  • Daun kemangi, untuk hiasan, opsional

Instruksi:

  • Blender semangka, air jeruk nipis, dan gula.
  • Tempatkan saringan jaring halus di atas mangkuk besar. Tuang dan saring jus semangka dan buang ampasnya.
  • Tuang jus semangka ke dalam wadah dan letakkan di dalam freezer. Tutup dan bekukan setidaknya selama 4 jam atau sampai padat.
  • Gunakan garpu untuk mengikisnya menjadi kristal halus.
  • Sajikan granita dalam mangkuk kecil dengan kulit jeruk nipis atau daun kemangi sebagai hiasan, jika diinginkan.

Catatan: Jika semangka sudah manis, Anda mungkin tidak perlu menambahkan gula terlalu banyak. Cicipi semangka sebelum Anda mulai dan sesuaikan gulanya.